Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія перекинула на курський напрямок 30 тисяч солдатів, — Сирський

  • 27.08.2024, 18:45
  • 375

рф перекинула на Курський напрямок 30 тисяч вояків, і щодня кількість окупантів там зростає

Фото із соцмереж Олександра Сирського
Фото із соцмереж Олександра Сирського

Про це Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив під час Форуму керівників державних інституцій.

«Одне із завдань наступальної операції на Курському напрямку якраз було відволікання значних сил противника з інших напрямків. Зокрема, це стосується Покровського і Курахівського.

Ворог це розуміє і зосереджує зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш боєздатні його частини.

Звичайно, Курська операція відволікла значну кількість сил ворога. Наразі, ми можемо сказати, що близько 30 тисяч службовців РФ вже перекинули на Курський напрямок і ця цифра зростає. Разом з тим противник намагається не знімати частини з інших напрямків, а на Покровському навпаки — збільшує свою присутність", — пояснив Головком.

За його словами, на Покровському напрямку доволі складна ситуація. Там противник використовує свою перевагу у живій силі, озброєнні і активно застосовує артилерію та авіацію. Переважно наступальні дії окупантів ведуться штурмовими групами піхоти.

Окупанти намагаються заволодіти ділянкою автомобільної дороги «Костянтинівка-Покровськ», щоб обірвати логістичне сполучення сил оборони: «Ворог просувається дуже дорогою ціною… Щодня на цьому напрямку наші воїни знешкоджують до 300 загарбників».

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що операція у курську розпочалась, щоб убезпечити Сумщину і зірвати плани ворога із захоплення цієї території.

Сирський додав, що захисники продовжують просуватися у курській області: наразі українські сили взяли під контроль 1294 кв. км території рф і 100 населених пунктів там.

росіяни намагаються створити там кільце навколо сил оборони України і планують там контрнаступальні дії. За словами командувача ЗСУ, подальші дії українських сил на цьому напрямку будуть залежати від розвитку оперативної обстановки.

Схожі новини