Передплата 2024 ВЗ

росія конфіскувала $ 100 мільйонів у Google для фінансування підтримки війни

  • 25.08.2024, 16:45
  • 264

У росії вилучили понад 100 мільйонів доларів у підрозділу американської компанії Google для фінансування підтримки війни путіна проти України

Фото: ЕП
Фото: ЕП

Про це повідомляє The Telegraph.

«Судові пристави конфіскували активи Google в росії на суму понад 100 мільйонів доларів США, хоча сума, яка нібито підлягала сплаті згідно з рішенням суду, на той час становила менше 12,5 мільйонів доларів США. (Телеканал — ред.) „Царьград“ отримав один мільярд рублів від цієї суми, і, як він заявив, використає ці гроші на підтримку війни росії проти України», — йдеться у заяві Google.

Зазначається, що судові пристави забрали ці кошти з російських банківських рахунків місцевого підрозділу технологічного гіганта у 2022 році, що призвело до його банкрутства того ж року.

Згідно з судовими документами, керуючі банкрутством підрозділу Google передали кошти російським пропагандистським телеканалам, зокрема державним RT і «Царьград».

Минулого тижня Google подав позови проти RT, «Царьград» і НФПТ, власника телеканала «Православный Спас» російського олігарха Костянтина Малофєєва до судів у США та Великій Британії.

Компанія вказала, що російські суди «наклали безпрецедентні штрафи і вибіркові юридичні санкції проти Google у спробі обмежити доступ до інформації про наші сервіси та як покарання за дотримання нами міжнародних санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб».

Схожі новини