Передплата 2024 ВЗ

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за вбивство в Німеччині людей на фестивалі

  • 25.08.2024, 09:35
  • 236

Терористичне угруповання «Ісламська держава» оголосило, що несе відповідальність за напад з ножем в німецькому місті Золінген під час фестивалю, що призвело до загибелі людей

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це пише Tagesschau.

Терористи заявили, що це «акт помсти за мусульман у Палестині та всюди». Так, нібито послідовник ІДІЛу здійснив напад «на натовп християн» у місті Золінген.

А втім, поки жодних доказів того, що за нападом дійсно стоїть ІДІЛ — немає. Докази контакту між підозрюваним та угрупованням також відсутні. За інформацією Tagesschau, поліція Дюссельдорфа отримала лист про відповідальність від ІДІЛу, тепер його мають перевірити.

Напередодні невідомий убив трьох людей і поранив ще вісьмох на фестивалі в Золінгені з нагоди 650-річчя міста. Йому вдалося втекти непоміченим.

Згодом поліція затримала підозрюваного в будинку для біженців. Це 15-річний юнак, однак, за даними правоохоронців, убивця не він. Юнак нібито контактував з нападником раніше і міг знати про його плани.

Ще до того слідчі говорили, що попередньо справу кваліфікують як пов’язану з тероризмом і «жодних інших мотивів» вони не бачать.

Схожі новини