Передплата 2024 «Добрий господар»

На фронті минулої доби відбулися 149 боєзіткнень

  • 24.08.2024, 09:15
  • 149

На фронті минулої доби відбулися 149 боєзіткнень

Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

На фронті за минулу добу, 23 серпня, сталися 149 бойових зіткнень з російськими військами, на Покровському напрямку ворог атакував 44 рази

Про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 суботи, 24 серпня.

За минулу добу армія рф завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетні удари із застосуванням п’яти ракет, а також 74 авіаційні удари, зокрема скинула 102 керовані авіаційні бомби.

Загалом ворог здійснив 4074 обстріли, з них 138 — із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1249 дронів.

Армія рф упродовж доби завдавала авіаційних ударів по районах населених пунктів Кругляківка, Новоосинове, Богуславка, Часів Яр, Дружба, Олександропіль, Новоекономічне, Селидове, Мемрик, Красногорівка, Костянтинівка, Катеринівка, Курахове, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка.

За минулу добу ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили 20 районів зосередження росіян, пункт управління, три засоби протиповітряної оборони, дві артилерійські системи, станцію радіоелектронної боротьби, понтонну переправу та ще один важливий об'єкт російської армії.

На Харківському напрямку за минулу добу сталося сім бойових зіткнень у районах Липців і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку сталися 20 боїв. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Петропавлівки, Курилівки, Синьківки і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 13 атак росіян у районах Макіївки, Дружелюбівки, Новосадового, Невського, Торського і Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили сім атак неподалік Виїмки, Білогорівки і Спірного.

На Краматорському напрямку українська армія відбила 22 спроби загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Калинівки та Іванівського. Ситуація контрольована, зазначили в Генштабі.

На Торецькому напрямку за підтримки штурмової авіації ворог дев’ять разів намагався просунутися вперед. Діяв у районах Неліпівки і Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 44 атаки росіян. Ворог намагається просуватись у напрямку Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Птичого та Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівки, Георгіївки, Красногорівки та Карлівки. Там росіяни 16 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку ворог 11 разів намагався захопити позиції українських військ неподалік Водяного й Вугледара Донецької області.

На Оріхівському та Придніпровському напрямкахминулої доби ворог не проводив наступальних дій, але систематично завдає авіаційних ударів та обстрілює цивільну інфраструктуру українських населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не відбулося. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено, зазначили в Генштабі.

На кордоні з Чернігівською областю армія РФ зберігає військову присутність і проводить розвідувальну діяльність.

Також у Генштабі повідомили, що Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку.

Схожі новини