Передплата 2024 «Добрий господар»

Підтримала агресора: Індія стала найбільшим у світі імпортером російської нафти

  • 22.08.2024, 17:30
  • 371

Вона навіть обійшла Китай, який теж досі користується нафтою росії

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Відтак частка російської нафти у загальному обсязі індійського імпорту у липні становила рекордні 44%, збільшившися до 2,07 млн барелів на добу.

Це на 4,2% більше, ніж у червні, на 12% більше порівняно з липнем минулого року і більше від липневого обсягу імпорту нафти Китаю з рф, який становив 1,76 млн барелів на добу. У липні китайські нафтопереробники почали купувати менше сировини через зниження прибутку від виробництва пального.

Після візиту індійського прем'єра до росії у липні стало відомо, що Індія не планує відмовлятися від нафти з рф. Навпаки — державні індійські НПЗ спільно ведуть переговори про тривалий контракт на імпорт нафти з росії.

Індійські нафтопереробні заводи охоче закуповують російську нафту зі знижками після того, як західні країни запровадили санкції проти рф та зменшили закупівлю енергоносіїв.

«Потреби Індії у російській нафті зростатимуть доти, доки не відбудеться подальшого посилення санкцій», — написало джерело агентства в індійській нафтопереробній галузі.

Ірак досі є другим за величиною постачальником нафти до Індії у липні, після нього — Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати.

Схожі новини