Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кличко підтримав перейменування вулиці Києва на честь пілота Джуса

  • 21.08.2024, 18:45
  • 270

Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав перейменування вулиці міста на честь загиблого льотчика 40 бригади тактичної авіації Андрія Пільщикова (позивний Джус). Однак Зеленогірська вулиця, якій хочуть дати ім'я військового, начебто не належить до імперської символіки рф

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це йдеться у відповіді на петицію на сайті Київської міської державної адміністрації.

Автори петиції наполягали, що перейменувати на честь Джуса треба вулицю Зеленогірську, яка, за їхніми словами, отримала назву російського міста Зеленогорськ.

Якщо ж дати цій вулиці, що починається від проспекту Повітряних сил, ім'я льотчика, то це, як пишуть у петиції, «створить на мапі Києва символічний зв’язок від видатних українських авіаторів минулого (авіаконструктора Олега Антонова, Левка Мацієвича) до героїв сучасності».

Кличко у відповіді на звернення зазначив, що походження назви Зеленогірської вулиці «достеменно не встановлене», а тому немає офіційних висновків про її належність до символіки російської імперської політики.

Утім мер Києва все ж підтримав петицію «у частині вшанування пам’яті видатного представника Повітряних сил Збройних сил України шляхом меморіалізації його постаті на території столиці».

Схожі новини