Передплата 2024 ВЗ

«Без дронів зараз війни не буде»

  • 19.08.2024, 11:06
  • 225

Порошенко передав розвідникам дрони, а вони показали трофейну техніку, захоплену у «закордонному відрядженні» на Курщині

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Петро Порошенко під час поїздки на кордон Сумської області передав підрозділам ЗСУ велику партію FPV-дронів, а також Мавіки для розвідки, квадроцикли та іншу техніку. Боєць розвідбату «Єнот», який бере участь у військовій операції на території країни-агресора, показав трофейні машини, захоплені у росіян під час рейду.

«Це — „Торнадо“. Російська доволі серйозна техніка. В неї працює весь функціонал. Це остання розробка російського військового автопрому», — показує український розвідник.

«Це наш наступний трофей — БМД. Достатньо непогана машинка. Буде зараз працювати на перемогу України», — говорить «Єнот». «Це — російський 120-й міномет. Сьогодні виправився, покаявся і працює вже зараз у правильний бік. А це — російська гармата Д-30» — показав Порошенко інші трофеї. За його словами, половина артилерійської потужності батальйону — трофейна зброя.

«Тут працюють наші оперативні БПЛА, детектори дронів, FPV. Ми сьогодні передаємо наші традиційні „Мольфари“. Це — FPV-дрони найвищої якості з платою ініціації, з дуже крутою батареєю», — говорить п’ятий президент.

Розвідник «Єнот» додає: дрони — це вкрай важлива допомога. «Дуже багато девайсів, які передавали, починаючи від дронів, РЕБів, все це практично використовується кожен день. Без дронів зараз війни не буде, це зараз вже сучасна війна і сучасний підхід», — говорить військовий.
Порошенко зауважує: дрони на фронті досі в дефіциті. «Таких FPV-дронів ми відправляємо по 4000 на місяць. Щоразу це коштує понад півтора мільйона доларів. Витрачаємо на FPV, бо їх зараз дуже не вистачає, якісних не вистачає ще більше. А ми маємо розкіш передавати їх тим, хто використовує максимально ефективно. Тому не спиняємося, продовжуємо роботу», — каже п’ятий президент.

Від початку повномасштабного вторгнення Порошенко передав у війська техніку та зброю на суму 5,6 мільярда гривень. Зокрема, у цьому році військові отримали понад 27 тисяч якісних FPV-дронів. Ефективність їх використання перевищує 60%, кажуть наші захисники.

Схожі новини