Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США та Південна Корея розпочали спільні військові навчання

  • 19.08.2024, 09:45
  • 196

19 серпня Штати та Південна Корея розпочали широкомасштабні спільні навчання Ulchi Freedom Shield. Навчання спрямовані на посилення їхньої обороноздатності проти КНДР, яка знову звинуватила їх у підготовці вторгнення

Фото із сайту АР
Фото із сайту АР

За відомих даними, щорічні літні навчання США та Південної Кореї відбуваються на тлі зростання напруженості у регіоні, що характеризується збільшенням темпів демонстрації зброї з боку Північної Кореї.

Навчання розпочалися через кілька годин після того, як МЗС КНДР опублікувало заяву, в якій повторило твердження Північної Кореї, що такі навчання є «провокаційними військовими тренуваннями з метою агресії».

У заяві йдеться, що ядерні амбіції Північної Кореї є виправданими. Там наголосили, що дуже важливо «постійно підтримувати баланс сил для запобігання війні шляхом накопичення найпотужніших засобів стримування».

Тим часом США та Південна Корея описують свої спільні навчання як оборонні.

Навчання Ulchi Freedom Shield триватимуть 11 днів, до 29 серпня, у межах яких будуть відпрацювання військових симуляцій на комп’ютерах і понад 40 видів польових навчань, зокрема з бойовою стрільбою.

Приблизно 19 тисяч південнокорейських військовослужбовців візьмуть участь у навчаннях, які відбуватимуться паралельно з навчаннями з цивільної оборони й евакуації з понеділка по четвер, що включатимуть програми, засновані на сценаріях північнокорейської ядерної атаки.

За словами союзників, цьогорічна програма зосереджена на посиленні їхньої готовності до протидії різним загрозам з боку Північної Кореї, зокрема ракетам, глушінню GPS і кібератакам, а також на врахуванні уроків, винесених з нещодавніх збройних конфліктів.


Джерело: АР

Схожі новини