Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сирія засудила бойові дії на Курщині

  • 17.08.2024, 09:40
  • 265

За понад тиждень української операції у Курській області рф з країн, які вважають дружелюбними до росії, лише Сирія засудила її, назвавши «терористичною атакою»

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це пише російська газета Moscow Times.

Саме російські війська допомогли зберегти владу правителю Сирії Башару аль-Асаду. Так, сирійське МЗС опублікувало заяву, де заявило, що «з великою стурбованістю» стежить за новинами про «терористичну атаку українських сил на Курську область рф».

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, коментуючи зокрема події на Курщині, нещодавно закликав закінчити «цю бійку» між Україною та росією. За його словами, вона не потрібна українцям, росіянам і білорусам, а втім, «потрібна їм», тобто Заходу.

При цьому Лукашенко заявив: росія, згідно з домовленостями, у разі агресії проти білорусі введе туди свої війська, щоб надати військову підтримку.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило лише, що «помітило розвиток» ситуації та закликало росію та Україну «дотримуватися деескалації».

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) і країни, які до неї входять, теж не засудили дії ЗСУ. У матеріалі, розміщеному на сайті організації 16 серпня, зазначили, що «уважно стежать за розвитком ситуації» та пообіцяли, що у встановлені терміни реалізують усі необхідні процедури у разі звернення росії з проханням про воєнну допомогу.

Схожі новини