Передплата 2024 ВЗ

Вигідне інвестування в нерухомість Туреччини: переваги та перспективи

  • 16.08.2024, 19:11
  • 274

Туреччина — привабливий напрямок для інвестицій у нерухомість завдяки туристичному попиту, доступним цінам, м’якому клімату та високій рентабельності.

Туреччина — це країна трьох морів, завдяки чому вона має багато туристичних зон. Туризм — це один із тих напрямків, завдяки яким Туреччина живе. Мова тут йде багато про що. Інвестори вкладають кошти у все: в готелі, в інфраструктуру тощо. І не тільки інвестори, а й у багатьох випадках це робить держава. Адже туризм — це великий відсоток доходу в країні.

Оскільки туристів у Туреччині вистачає, то й інвесторів — також. Туристи не їдуть у країну на один день, а тому їм треба десь зупинятися. І не кожний з них буде згодний відпочивати в готелі. Для деяких із них треба щось інше. А тому нерухомість в Туреччині користується попитом у інвесторів — як у місцевих, так і в закордонних.

Інвестори намагаються вкладати кошти в житло для того, щоб потім здавати його подорожувальникам. Це приносить певний дохід як людині, так і державі (у вигляді податків). Тому закордонні інвестиції - це вигідно як для людей, так і для країни. А вигода є, тому що дохідність житла в Туреччині становить 5−12% річних у залежності від регіону, а окупність становить 10−20 років.

Особливості Туреччини, котрі приваблюють інвесторів і подорожувальників

Дана країна є особливою. Є багато факторів, котрі ваблять іноземців сюди. Серед цих факторів виділяють наступні:

  • Клімат. Оскільки більшість туристів їдуть на моря, то клімат важливий в першу чергу на узбережжях усіх трьох морів — Чорного, Мармурового та Середземного. А клімат тут м’який, морський. Тобто зими тут не холодні, мінусова температура — велика рідкість. А влітку температура лише трохи підіймається вище за 30 градусів по Цельсію. Але інвестори також вкладають кошти в нерухомість, що знаходиться далеко від моря. Там є старовинні історичні пам’ятки, гори. Також для багатьох пустеля — цікавий варіант. А тому нерухомість там теж продається. Але клімат там суттєво відрізняється. Літом — спека, взимку йде сніг. Але в цьому й цікавість тамтешнього клімату.
  • Широкий вибір різноманітної нерухомості - від студій та апартаментів, де навіть прописку отримати майже неможливо (такі види нерухомості ваблять інвесторів низькими цінами) до розкішних вілл та інших приватних будинків.
  • Транспортна доступність країни. Навіть зараз, під час війни, між Україною та Туреччиною зберігається пасажирське сполучення. Їздять автобуси. Також з іншими країнами світу (а таких багато) є авіаційне сполучення. По всій країні є відповідна інфраструктура. Також є регіональні авіарейси всередині країни.
  • Доступні ціни. Для інвесторів нерухомість у Туреччині є доступною. Є різні варіанти на різні суми.

Тому інвестувати в турецьку нерухомість вигідно.

Переваги купівлі житла в Туреччині

Вкладання коштів у житло в даній країні має такі переваги:

  • Можливість обрати підходящу житлову площу серед багатьох представлених на ринку нерухомості варіантів.
  • Якщо це купівля з метою здавати в оренду туристам, то таке вкладення коштів принесе свій прибуток.
  • Високий рівень життя в Туреччині. Це дає можливість людям жити в цій країні добре.

Інвестиції в житло в Туреччині принесуть прибуток кожному, хто вирішить вкладати кошти.