Передплата 2024 «Добре здоров’я»

БЕБ повідомило про підозру відомому блогеру, який ухилився від сплати понад 200 млн грн податків

  • 16.08.2024, 15:50
  • 688

Бюро економічної безпеки оголосило підозру блогеру з аудиторією 429 тис. підписників у Instagram в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн. У відомстві не називають імʼя фігуранта, але фотографії свідчать, що мова йде про Олександра Слобоженка

Фото: Офіс генерального прокурора
Фото: Офіс генерального прокурора

Про це інформує Офіс генерального прокурора.

Відповідно до слідства, блогер із січня 2020 по серпень 2023 набув необґрунтованих доходів — віртуальних активів у криптовалюті. В Офісі генпрокурора наголошують: згідно з офіційним курсом НБУ на дату отримання коштів, еквівалентно більше мільярда гривень.

«Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності, незареєстрованої в установленому законом порядку компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу інтернет-трафіку», — йдеться в повідомленні.

Аби приховати суму своїх доходів, фігурант переводив гроші у криптовалюту, використовуючи платіжні системи й електронні гаманці, зареєстрованих на нього та довірених осіб. Потім кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют Києва та інших містах.

Водночас аби приховати придбане майно, підозрюваний оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до осіб.

Акцентується: набуті активи не внесені в декларації про доходи й майновий стан за 2020−2023 роки — тому фігурант не платив із них податки.

«Таким чином підозрюваний ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував — придбав елітні об'єкти нерухомості та автомобілі преміум класу», — додають в Офісі генпрокурора.

Наразі відбуваються заходи щодо встановлення інших учасників злочину, щоб також оголосити їм підозру.

Схожі новини