Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому Порошенко був у «Львівській Політехніці»

  • 13.08.2024, 10:30
  • 463

Ректор «Львівської Політехніки» Юрій Бобало розповів, навіщо зустрічався з колишнім президентом Петром Порошенком в стінах Політехніки

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Петро Порошенко, президент України 2014−2019 років — цікавий як політичний та громадський діяч. Тому зрозумілою є увага до нього з боку академічних спільнот. У зустрічі, що відбулася недавно у Львівській Політехніці, брали участь не лише студенти нашого Університету, а й інших ЗВО Львова, зокрема Львівського національного університету ім. І. Франка та Українського католицького університету. Йшлося про становище в країні, роль кожного громадянина у збереженні цілісності держави та забезпечення її відновлення і розвитку після завершення війни», — розповів Бобало.

Він зазначив, що у Львівській Політехніці часто відбуваються зустрічі з цікавими особистостями, експертами в різних галузях, громадськими чи політичними діячами, а спілкування з такими людьми сприяє розширенню світогляду наших студентів і працівників.

Бобало наголосив, що Львівська Політехніка є презентабельним місцем для масштабних подій, а політехніки, завдяки різностороннім напрямам навчання та наукової діяльності, — цікавими співрозмовниками в діалогах на різноманітні теми.

«У Львівській Політехніці відбувалися зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, прем᾽єр-міністром Денисом Шмигалем, з церковними лідерами ― Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та УПЦ ― Блаженнішим Епіфанієм, Романом Ващуком ― бізнес-омбудсменом в Україні, надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні. Також упродовж року Політехніку відвідали, зокрема, Омбудсмен Республіки Італія Маріно Фарделлі, Самуель Тоттен — американський професор, один із дослідників геноцидів у світі, Дайнюс Жалімас ― колишній голова Конституційного суду Литовської Республіки, Андрій Содомора ― перекладач, письменник, науковець та ще багато інших непересічних особистостей», — поділився Бобало.

Схожі новини