Передплата 2024 «Добрий господар»

Майже половина українців негативно оцінили партію «Слуга народу»: опитування

  • 02.08.2024, 13:30
  • 390

Найкраще ставлення наразі до партії Сергія Притули

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

Відтак серед дев′яти політичних партій, найбільше негативне ставлення в українців до «Слуги народу», «Батьківщини» та забороненої ОПЗЖ, найбільш позитивне — до партії Сергія Притули.

Згідно з результатами опитування, яке відбулося у травні цього року, до партії «Слуга народу» негативно ставляться 48% українців, нейтрально — 32%, позитивно — 13%.

Як негативне ставлення до ВО «Батьківщина» оцінили 57% українців, 31% висловив нейтральне ставлення і 9% - позитивне.

Також 71% українців поставилися дуже негативно до забороненої ОПЗЖ, нейтрально оцінюють цю політсили 19% і позитивно 4% українців.

Думки щодо партії Сергія Притули розділилися: позитивне і негативне ставлення до неї становить 28% відповідно.

Позитивне ставлення до «Європейської солідарності» висловили 23%, а негативне — 47% українців. Партію «Удар» негативно оцінили 34% із опитаних респондентів, і лише 18% - позитивно.

Рівень негативної оцінки серед українців до партій «Розумна політика» та «Голос» майже на однаковому рівні - 27% і 29%. Позитивне ставлення до них висловили 18% і 13% з числа опитаних респондентів відповідно.

Дослідження тривало 8−25 травня. Методом телефонного інтерв'ю на основі випадкової генерації мобільних номерів опитали 2 508 дорослих мешканців України. До вибірки не потрапили тимчасово окуповані території станом на 23 лютого 2022 року (Крим, окуповані райони Донецької та Луганської областей).

Респонденти, які проживають на територіях, які були окуповані після 24 лютого 2022 року були опитані за умови, що вони відчували себе в достатній безпеці, щоб відповідати на запитання.

Випадкова похибка для національної вибірки не перевищує 2,2%.

Схожі новини