Передплата 2024 «Добра кухня»

На всіх напрямках наступу росії тривають бої, — Сирський

  • 01.08.2024, 19:15
  • 161

Подекуди росія має незначний успіх

Фото із соцмереж Олександра Сирського
Фото із соцмереж Олександра Сирського

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський протягом трьох діб працював на Сході у бригадах, які тримають оборону на Харківському та Торецькому напрямках.

«Противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати нашу оборону на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ», — йдеться ву його повідомленні.

Тривають бої в районі Піщаного, Стельмахівки, Макіївки. Сили оборони тримають позиції.

За словами Сирського, на Сіверському напрямку ситуація складна.

«Ворог активно застосовує артилерію, проводить штурми, але успіху не має. Також жорсткі бої точаться в районі каналу на підступах до Часового Яру, без зміни позицій сторін», — розповів головком.

Також окупанти продовжують штурми в районах Нью-Йорка, Південного та Залізного.

На Харківському напрямку, в районі Глибокого, Вовчанська, також бої, але ворог успіху не має, зазнає істотних втрат, додав він.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що по всіх напрямках наступу рф тривають бої різної інтенсивності.

«Подекуди, ціною великих втрат, ворог має незначний успіх. Під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватись кілька разів протягом доби. Станом на зараз суттєвих змін не відбулося. Сили Національної поліції, СБУ та Військової служби правопорядку здійснюють контрдиверсійні дії. Їхні підрозділи наразі виявляють та знешкоджують диверсійні групи противника у районах міської забудови на Торецькому напрямку», — наголосив Сирський.

Він зазначив, що основними завданнями роботи було вивчення ситуації безпосередньо у районах бойових дій, аналіз ефективності виконання бойових завдань, вирішення проблемних питань забезпечення підрозділів боєприпасами, БПЛА, засобами РЕБ та надання допомоги командирам в організації бойових дій.

Схожі новини