Передплата 2024 «Добре здоров’я»

путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю, — аналітики

  • 02.08.2024, 08:15
  • 370

володимир путін все частіше висловлює антиізраїльську позицію і посилює виправдання іранської агресії

володимир путін. Фото АР
володимир путін. Фото АР

Як заявив речник кремля дмитро пєсков, Ізраїль завдав удару, в результаті якого загинув Ганія в Тегерані, щоб зірвати спроби встановити мир на Близькому Сході.

Міністерство закордонних справ рф також відреагувало на смерть Ганії, заявивши, що воно «рішуче засуджує» вбивство Ганії і наголосило, що вбивство сталося під час його візиту до Тегерана на інавгурацію президента Масуда Пезешкіана.

Аналітики зазначають, що росія прямо не звинуватила Ізраїль, але заявила, що «організатори цього політичного вбивства» усвідомлювали «небезпечні наслідки», які смерть Ганії матиме для всього регіону.

«Рішення рф публічно звинуватити Ізраїль у дестабілізації мирних перспектив на Близькому Сході та опосередковано погрожувати Ізраїлю „небезпечними наслідками“ демонструє зростаючу готовність Росії публічно приєднатися до Ірану на тлі поглиблення російсько-іранського військового співробітництва», — стверджують військові фахівці.

У звіті вказано, що путін все частіше висловлює антиізраїльську позицію з початку війни між Ізраїлем та ХАМАС і значно посилив інформаційні операції, спрямовані на виправдання іранської агресії проти Ізраїлю, зокрема — широкомасштабних ракетних ударів та ударів безпілитниками по Ізраїлю, що сталися у квітні.

Схожі новини