Передплата 2024 «Добрий господар»

Золоте бікіні із «Зоряних воєн» продали на аукціоні

  • 01.08.2024, 22:00
  • 176

Золоте бікіні, який носила Керрі Фішер на зйомках фільму «Зоряні війни: Повернення Джедая», продали на аукціоні за 175 тисяч доларів

Фото АР
Фото АР

Комплект із семи частин, у якому також — набедрені кільця, нарукавник і браслет, придбав невідомий покупець під час дводенного розпродажу, на якому продавали понад 500 предметів голлівудської атрибутики.

Костюм, який одягла принцеса Лея після того, як її захопив Джабба Хатт і відправив у рабство, став культовим серед шанувальників «Зоряних воєн». Аукціон Heritage Auctions у Далласі, що організував продаж, назвав його «одним з найбільш памʼятних» вбрань в історії франшизи.

Водночас костюм також викликав критику за сексуалізацію Фішер та її героїні. У 2016 році акторка описала свій дискомфорт від того, що вона була «майже гола».

«Це був не мій вибір. Коли [режисер Джордж Лукас] показав мені вбрання, я подумала, що він жартує, і це змусило мене дуже нервувати», — зазначила вона в інтервʼю.

Костюм створив ювелір і скульптор Річард Міллер, використовуючи смолу й уретан. Міллер згадував, що Фішер не сподобалося бікіні, але він пояснював це тим, що воно погано на ній сиділо. Він розробив одяг, використовуючи манекен, відлитий з тіла Фішер, але на зйомках фільму виявилося, що вона сильно схудла, тому бікіні буквально висіло на ній.

Дводенний аукціон Heritage Auctions приніс загалом 5,9 мільйона доларів. Іншим великим лотом аукціону стала ще одна річ з історії «Зоряних воєн» — використана на екрані модель винищувача Y-wing, який очолює атаку на Зірку Смерті.


Джерело: CNN

Схожі новини