Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Там, де до каналізаційних колекторів підземна річка «під'єднана»

  • 31.07.2024, 18:09
  • 242

Ще 10 липня ц. р. КП «Дрогобичводоканал» ліквідувало витік води на вулиці Самбірській у Дрогобичі на водопроводі діаметром 300 мм. Цього дня проблему було вирішено частково, тому й залишився огороджений котлован

Річ у тому, що збудований у 30-х роках минулого століття чавунний водопровід пролягає під каналізаційними колекторами. Водопровідна ділянка у цьому місці збудована шляхом дюкерного переходу над одним з каналізаційних колекторів. Час своє зробив. Станом на сьогодні ділянка повністю замортизована і не підлягає ремонту.

Ускладнені роботи у цьому місці ще й тим, що у каналізаційні колектори відведена підземна річка з вулиці Самбірської. З огляду на усі ці технологічні складнощі, було ухвалено рішення провести заміну ділянки водопроводу протяжністю 54 метри погонні методом горизонтального направленого буріння на глибині 5−6 метрів. Це може виконати лише спеціалізована організація на підставі укладеного договору. КП «Дрогобичводоканал» одразу розпочало пошук такої організації. 23 липня була підписана угода з виконавцями робіт. 24 липня представники спеціалізованої організації у місці розкопки провели усі необхідні заміри. Відкритий котлован потрібен був для доступу до залізобетонних труб колекторів, щоб визначити геометрію буріння.

Як уже було зазначено, роботи на вул. Самбірській технологічно складні, і їх підприємство буде проводити у чотири етапи. Починати слід із заміни вузла регулювання потоків води. 29 липня проведено розкопки на тротуарі, самі ж роботи заплановано на 31 липня. Упродовж другого етапу відбудеться зварювання дев’яти пластикових труб довжиною 6 погонних метрів у суцільну монтажну довжину. Роботи будуть проведені 6−9 серпня.
Відтак третій етап становитимуть розкопки траншеї для здійснення монтажних робіт, що відбудуться 12−14 серпня. Після цього дійде черга до горизонтального буріння з прокладанням трубопроводу довжиною. Четвертий етап у технічному сенсі найскладніший. Підприємство впродовж 19−23 серпня проведе під'єднання новозбудованого пластикового трубопроводу до чавунного у двох точках. Відтак буде впорядковано місця розкопок. Заплановані періоди виконання робіт можуть бути кореговані у разі несприятливих погодних умов.

Також наголошуємо на тому, що споживачам, які проживають на вулиці Самбірській, увесь цей час водопостачання надається у звичному режимі 24/7. Воно буде припинене лише в деякі дні проведення ремонтних робіт. Просимо проявити витримку та розуміння. Підприємство несе повну відповідальність за вирішення сьогоднішньої виробничої проблеми.

Леся ЯСЮРА, речниця КП «Дрогобичводоканал».

Схожі новини