Передплата 2024 ВЗ

У загальну систему військ ЗСУ тестують на полігоні інтеграцію безпілотників

  • 17.07.2024, 16:15
  • 136

На одному з полігонів Збройних сил України проводяться випробування комплексного застосування безпілотних систем для інтеграції до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ

Фото: Міноборони України
Фото: Міноборони України

Про це повідомляє Міноборони України.

Як ідеться в повідомленні, Міністерство оборони прискореними темпами розвиває інноваційні проєкти, щоб здобути технологічну перевагу на полі бою. Очільник відомства Рустем Умєров визначив це завдання як пріоритетне, відтак ця робота набирає темпів та масштабується.

Один із таких інноваційних проєктів наразі проходить випробування. Проєкт передбачає комплексне застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем для виконання певних бойових завдань. Фахівці, залучені до його втілення, зазначають, що реалізація цього задуму є перспективою найближчого майбутнього.

«Міністр оборони та головнокомандувач ЗСУ визначили розвиток роботизованих комплексів та їхнє масове застосування одним з пріоритетних завдань. Йдеться про системні рішення і зміни. Реалії війни диктують нові вимоги. Маємо дуже швидко реагувати на виклики часу, бути завжди на крок попереду ворога, максимально вкладатися у розвиток інноваційних інструментів війни, щоб мати більше спроможностей на полі бою», — зазначив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

На одному з полігонів ЗСУ проводяться випробування комплексного застосування безпілотних систем для їх інтеграції до виконання завдань у загальній системі бойових порядків військ. Тут бойові завдання виконують роботи — дрони-розвідники, дистанційно керовані кулемети на турелях, роботи-сапери, наземні роботи-логісти тощо.

Схожі новини