Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Привезли офігезні „десятки“. Сподіваємося, буде хороший результат»

  • 13.07.2024, 11:11
  • 270

Військовий оцінив FPV-дрони, які Порошенко привіз у бригади на східний фронт

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Станіслав Кращенко — боєць 126-го батальйону 112-ї окремої бригади ТрО. Повномасштабне вторгнення зустрів у Києві, де в перший же день в офісі «Євросолідарності» долучився до лав захисників столиці у 206-му батальйоні.

Пізніше виконував завдання зі «Стугнами», на його рахунку 18 одиниць знищеної ворожої техніки. У нових умовах війни ефективнішими стали FPV-дрони, тож зараз він керує розрахунком ударних БПЛА.

Сама 112-а бригада з перших днів повномасштабного вторгнення вела важкі бої на Броварському і Гостомельському напрямках, у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі. Зараз бригада нищить ворогів на східному фронті.

Петро Порошенко практично щотижня привозить великі вантажі на східний напрямок. 112-й бригаді ТрО п’ятий президент цього разу передав сотню десятидюймових FPV-дронів «Мольфар». Стас Кращенко каже: дрони — те, що треба, потужні, надійні і готові до роботи. Кожен «Мольфар» проходить контроль якості, обліт та тестування. Дрони постачаються з характерною системою ініціації, яка виконує роль запобіжника проти детонації тоді, коли вона непотрібна. Плата ініціації на «Мольфарах» має три ступені запобігання детонації - два механічних і один електронний.

«Привезли мені офігезні „десятки“. Дуже крутий виробник, вони дуже якісні. У них гарна вантажопідйомність, вони будуть нести хороші бімби. Вантаж суперовий. Сподіваємося, буде хороший результат. Трохи орків посмажимо, „десятка“ може йти і на техніку, хороший і кумулятив, і осколок, що завгодно. Будемо їх бити, а ви частіше приїжджайте з гарними подарунками», — говорить військовий.

«Бригада у нас робоча. Постійно батальйони знаходяться на передовій. Маємо і втрати, маємо і поповнення. Працюємо, скажімо так, в досить складних, гарячих точках як правило. І напрямки серйозні. Тому без такої допомоги, без таких вантажів буде складно щось робити», — додає Стас.

Загалом Порошенко на Харківщині передав допомогу у 5 бригад. Попереду ще зустрічі в інших гарячих точках з не менш героїчними підрозділами, яким везуть більше тисячі FPV-дронів, денні та нічні «Мавіки» для коригування артилерійського вогню, пересувні авторемонтні майстерні, вантажівки DAF Leyland, квадроцикли, екскаватори для будівництва фортифікацій і паливозаправник.

Шлях до перемоги один — знищувати якомога більше окупантів, переконаний Стас Кращенко: «вбивати ворогів на кожному кроці. Не жаліти. Працювати. Через втому, через „не хочу“. Просто їх треба знищувати. Це єдиний шлях до перемоги. Немає інших шляхів».

Схожі новини