Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще одній дитині з числа сиріт на Львівщині куплять житло за кошти обласного і місцевого бюджетів

  • 13.07.2024, 08:15
  • 265

Таке рішення вчора, 12 липня, прийняли на обласній комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування та осіб з їх числа

Фото: ЛОВА
Фото: ЛОВА

Житло придбають для хлопця родом з Буської громади, який, однак, кілька років вже навчається і проживає на Рівненщині.

У помешканні, загальною площею 31,5 кв на 5 поверсі, зроблений ремонт, попередні власники залишають майже всі меблі.

Вартість такого житла майже 663,8 тисячі гривень, близько 400 тисяч з яких — внесок з обласного бюджету. Після висновку юридичного відділу ОВА, відповідні кошти скерують місцевій раді, яка закупить квартиру і передасть її дитині.

«Від початку цього року з обласного бюджету ми дофінансували закупівлю двох квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вже маємо й інші заявки від громад, які після доопрацювання розглянемо на комісії. Наразі в області для дофінансування купівлі житла дітям-сиротам та особам з їхнього числа залишається майже 1,3 мільйона гривень із двох мільйонів, зарезервованих під програму в обласному бюджеті з початку року. У часі воєнного стану, безперечно, пріоритетними є видатки на війну. Тому державна програма закупівлі житла дітям-сиротам з часу повномасштабного вторгнення не діє. Львівська обласна рада власну програму, все ж, фінансує, проте сума її грошового забезпечення не може бути високою. Тому прошу всі громади не зволікати з резервуванням коштів для придбання житла дітям-сиротам у місцевих бюджетах. Тільки за наявності такого підтвердженого ресурсу, область може дофінансувати заявки громад на суму, яка визначається рівнем спроможності бюджету відповідної громади. Також думаємо над збільшенням фінансового ресурсу в обласному бюджеті, якщо реальних запитів від громад буде багато», — наголосив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Торік на понад 11,5 мільйона гривень область разом із громадами закупили для 37 сиріт та осіб з їх числа 33 житлові об'єкти. Певна кількість цих об'єктів — для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які вже захищають Україну у лавах Збройних Сил.

Схожі новини