Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівському національному університеті вшанували пам’ять Героя України Тараса Матвіїва

  • 10.07.2024, 18:15
  • 463

Академічна спільнота Львівського університету вшанувала пам’ять Героя України Тараса Матвіїва

Фото пресцентру ЛНУ імені Івана Франка
Фото пресцентру ЛНУ імені Івана Франка

10 липня цього року минають четверті роковини з часу трагічної загибелі випускника Факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка факультету журналістики, командира взводу 24-ої окремої механізованої бригади, Героя України Тараса Матвіїва, який загинув у боротьбі проти російських окупантів під Троїцьким, що на Луганщині.

Студенти та викладачі, представники адміністрації Університету, друзі та побратими Тараса зібралися біля меморіальної таблиці, що на фасаді факультету журналістики, та віддали шану Героєві покладанням квітів та щирою молитвою під час поминальної панахиди.

«Життя Тараса — це суцільний гімн любові: читаючи його вірші, помічаєш, що слово „любов“ звучить майже в кожному з них. Тарас надзвичайно любив життя й основною його мрією було побачити перемогу України. Те, що ми сьогодні тут зібралися, є свідченням тієї „непроминальної любові“, про яку він писав», — зазначив заступник декана факультету журналістики з наукової і навчально-методичної роботи Андрій Яценко.

«Передавати далі Тарасові ідеї - надзвичайно важливо. Саме тому я вважаю, що пам’ять має бути активною: коли ми не просто згадуємо, а ділимось, передаємо, цитуємо, проговорюємо. Тоді спогади про людину увіковічуються», — додала заступниця декана факультету журналістики з навчально-виховної роботи Наталія Шайда.

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року. У 2011 році завершив навчання на факультеті журналістики ЛНУ імені І. Франка. Захисник України служив за контрактом у 24-ій окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. Загинув він 10 липня 2020 року під Троїцьким, що на Луганщині, врятувавши двох побратимів.

Указом Президента України від 13 липня 2020 року, молодшому лейтенанту Тарасові Матвіїву присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Схожі новини