Передплата 2024 ВЗ

У Львові попрощалися із військовим, письменником Василем Паламарчуком «Адвокатом»

  • 10.07.2024, 12:30
  • 345

Заупокійна молитва відбулася у Гарнізонному храмі імені Петра та Павла. Поруч на площі Ангелів експонують фото та цитати полеглого захисника

Фото ВЗ
Фото ВЗ

Василь Паламарчук — уродженець міста Миргород Полтавської області. Проживав у місті Олешки, займався адвокатською діяльністю. Був письменником, автором книги «Військовий непотріб» про реалії військової служби.

Протягом 2014−2015 років виконував бойові завдання у зоні антитерористичної операції у складі 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

На початку повномасштабного вторгнення російської федерації долучився до лав 206-го окремого батальйону територіальної оборони 241-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Північ». Відбивав від російських окупантів Київщину, звільняв Херсонщину, боровся із окупантами на Харківщині і Донеччині.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнаками Міністерства оборони «Захиснику України» та «За поранення».

В останню путь також провели Максима Купецького. Уродженець села Нова Скварява Львівської області. Після завершення навчання проходив військову службу в Черкасах у лавах військ протиповітряної оборони. На початку повномасштабного вторгнення російської федерації приєднався до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Під час служби отримав звання «молодший сержант».

Схожі новини