Передплата 2024 «Добра кухня»

У Байдена немає хвороби Паркінсона

  • 09.07.2024, 14:15
  • 237

Президент США Джо Байден не лікується від хвороби Паркінсона і не відвідував невролога поза щорічними медоглядами

Фото: Голос Америки
Фото: Голос Америки

Про це з посиланням на представницю Білого дому Карін Жан-П'єр повідомляє Reuters.

Зазначається, що про це заявили у Білому домі після того, як газета New York Times, посилаючись на записи журналу реєстрації відвідувачів, повідомила, що лікар, який спеціалізується на хворобі Паркінсона, відвідував Білий дім щонайменше вісім разів із серпня 2023 року до березня 2024 року.

«Чи проходив президент лікування від хвороби Паркінсона? Ні. Чи лікується він зараз від хвороби Паркінсона? Ні. Чи приймає він якісь ліки від хвороби Паркінсона? Ні», — сказала Жан-П'єр на брифінгу.

Своєю чергою лікар Білого дому доктор Кевін О’Коннор у понеділок увечері опублікував лист, у якому йдеться про те, що Байден не звертався до невропатолога поза рамками свого звичайного щорічного медогляду.

Аналіз журналів відвідувань Білого дому, проведений також Reuters, свідчить, що доктор Кевін Кеннард, невролог та фахівець з рухових розладів з Національного військово-медичного центру Волтера Ріда, відвідав Білий дім вісім разів з серпня до березня.

Кеннард є співавтором досліджень із лікування ранньої стадії хвороби Паркінсона в Медичному центрі Університету Вандербільта.

За словами О’Коннора, візити Кеннарда в Білий дім були частиною його неврологічних клінік, спрямованих на підтримку «тисяч» військовослужбовців, які призначені забезпечувати роботу Білого дому, а не для лікування президента.

Схожі новини