Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща через ракетний обстріл України підіймала у повітря F-16

  • 08.07.2024, 13:15
  • 375

У Польщі цієї ночі підіймала у повітря винищувачі F-16 для убезпечення повітряного простору через ракетний обстріл росією території України

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомило у соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі.

«Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації російської федерації, пов’язана із завданням ударів по об'єктах, які розташовані, зокрема, на території Західної України… Розпочато всі необхідні процедури для гарантування безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування моніторить ситуацію», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що через активність польської та союзницької авіації у південно-східній частині Польщі міг спостерігатися підвищений рівень шуму.

Як зазначається, востаннє активність російської авіації, під час якої завдавалися удари по інфраструктурі у Західній Україні, спостерігалася в ніч з 21 на 22 червня.

Згодом в Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що через завершення завдання ракетних ударів російською авіацією по території України чергування польської та союзницької авіації у повітряному просторі РП завершено.

Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що союзники мають повне право збивати зі своєї території російські ракети, що пролітають над Україною.

Схожі новини