Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Пiвденнiй Кореї робот вчинив «самогубство»

  • 06.07.2024, 14:50
  • 711

У Південній Кореї заявили, що їхній перший робот-адміністратор перестав працювати після того, як кинувся вниз зі сходів. Місцеві медіа жартома оплакують перший в країні випадок самогубства робота

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Міська рада південнокорейського міста Гумі оголосила, що робот не реагує ні на що після того, як минулого тижня, ймовірно, впав з 2-метрових сходів.

Свідки бачили, як робот-службовець «кружляв на одному місці, ніби там щось було» перед тим, як стався нещасний випадок, але точна причина падіння все ще з’ясовується.

«Уламки були зібрані і будуть проаналізовані компанією», — сказав чиновник, додавши, що робот «допомагав у щоденній доставці документів, просуванні міста і доставляв інформацію» місцевим мешканцям.

«Він був офіційно частиною мерії, одним з нас, — сказав інший чиновник. «Він старанно працював».

Заголовки у місцевих медіа не приймали очевидне самогубство робота, запитуючи: «Чому старанний співробітник був занадто завантажений роботою?», «чому старанний державний службовець зробив це?» або запитували, «чи була робота занадто важкою» для робота?

Призначений у серпні 2023 року, робот був одним із перших, кого використовували у місті так.

Робот-офіціант, створений каліфорнійською компанією Bear Robotics, працював з 9 ранку до 6 вечора і мав власне посвідчення державного службовця.

На відміну від інших роботів, які зазвичай можуть обслуговувати лише один поверх, робот міської ради міста Гумі міг викликати ліфт і самостійно пересуватися поверхами.

Південна Корея є одним з найбільш зацікавлених користувачів роботів у світі.

За даними Міжнародної федерації робототехніки, вона має найвищу щільність роботів у світі - один промисловий робот на кожні 10 працівників.

Міська рада Гумі наразі не планує приймати на роботу другого робота-чиновника, повідомили в AFP.


Джерело: CNA

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень