Передплата 2024 «Добра кухня»

Партія техніки для військових на 26 млн грн

  • 02.07.2024, 11:44
  • 212

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготував чергову партію техніки для фронту, її вартість — понад 26 млн грн

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Щотижня ми відвозимо на фронт нову партію техніки. І попри неймовірну спеку, яка накрила всю Україну, звісно, не будемо зраджувати традиціям», — говорить Порошенко.

Військовим передадуть 10 прально-душових комплексів. «Загалом команда вже виготовила 185 лазень, якими ми забезпечили вже не одну сотню тисяч воїнів. Зважаючи на погодні умови — вони надзвичайно актуальні», — пояснює п’ятий президент.

У війська відправляються і 2 потужні вантажівки Foden, що здатні перевозити великогабаритні вантажі. Такий «малюк» за 90 секунд може підняти на себе до 18 тонн вантажу — чи контейнер, чи САУ «Гвоздика», чи екскаватор. «Це найбільший 8-ми колісний тягач, який дуже добре себе зарекомендував на фронті», — говорить Порошенко.

Для будівництва фортифікацій військовим передадуть 3 нові екскаватори виробництва вітчизняної компанії TDC. Будівельна техніка на фронті - у великому дефіциті, тому Порошенко законтрактував весь обсяг виробництва екскаваторів до кінця року.

Також у бригади везуть 27 квадроциклів, які забезпечуватимуть евакуацію поранених з поля бою або проведення швидких та неочікуваних для ворога штурмів.

«Веземо цей вантаж на Харківський, Донецький та Запорізький напрямки, де зараз не лише спекотно, а по-справжньому гаряче», — повідомив Порошенко.

З початку повномасштабного вторгнення допомога Збройним Силам України від Порошенка перевищила 5,4 мільярда гривень.

Схожі новини