Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині вшанували пам’ять вояків УГА, армії УНР, загиблих на початку 20-х років минулого століття

  • 01.07.2024, 18:35
  • 283

У неділю, 30 червня, делегація від Львівщини взяла участь у поминальних заходах у Пикуличах (Республіка Польща) з вшанування вояків УГА, армії УНР, загиблих на початку 20-х років минулого століття

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

«Традиційно у червні зустрічаємося на військовому кладовищі в Пикуличах, щоб вшанувати пам’ять воїнів УНР, які пліч-о-пліч із польською армією боронили Європу від більшовиків у 1920 році. Ця пам’ять і солідарність особливо важливі сьогодні, враховуючи загрозу, яку росія становить для всього демократичного світу. Дякуємо кожному, хто стоїть сьогодні поряд з українцями», — зауважила заступниця голови комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради Соломія Риботицька

Розпочалися заходи з урочистої літургії у греко-католицькому Соборі Івана Хрестителя у Перемишлі. Опісля відбулася хода вулицями міста до військового кладовища в Пикуличах. Участь у заході взяли депутати Львівської обласної ради, представники мерії Перемишля, посольства України в Польщі, члени товариств: «Холмщина», «Надсяння», «Устрики» та українці Перемишля.

На Військовому цвинтарі у Пикуличах священнослужителі відправили заупокійну молитву за полеглими воїнами. Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку та спільно виконали Державний гімн України.

Захід відбувся під супровід військового духового оркестру Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

На військовому цвинтарі у Пикуличах поховано майже 2 000 воїнів Української Галицької Армії та Армії Української Народної Республіки.

Схожі новини