Передплата 2024 ВЗ

Від початку року ЗСУ знищили понад 30 літаків рф

  • 28.06.2024, 13:48
  • 226

Від початку 2024 року українським оборонцям вдалося знищити більш ніж 30 різних військових літаків росії. Лише на Луганщині вдалося збити 12 російських Су-34

Фото: Стратком ЗСУ
Фото: Стратком ЗСУ

Про це повідомили в СтратКомі ЗСУ.

Згідно з мапою, яку опублікував СтратКом, загалом за перше півріччя 2024-го було знищено 13 винищувачів-бомбардувальників Су-34, зокрема 12 із них на Луганщині та один — на півдні. На півдні також збили один російський Су-35 та його модифікацію — Су-35С.

На Донеччині українські оборонці збили 9 штурмовиків російської армії Су-25. У Криму атакували 2 МіГ-31.

Крім того, ще два літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 було збито над Азовським морем.

Один із них знищили в січні, коли уразити вдалося також один російський бомбардувальник Іл-22М11.

По ще одному стратегічному російському бомбардувальнику Ту-22М3 українські оборонці завдали удару на відстані близько 300 кілометрів від України. Раніше в Головному управлінні розвідки розповідали, що засідка на цей літак тривала тиждень.

Також за 6 місяців року вперше було уражено багатоцільовий винищувач Су-57. Це сталося 8 червня на російському аеродромі «Ахтубинск», що в Астраханській області.

А втім, у СтратКомі уточнили, що кількість літаків, їхні моделі та модифікації, а також місця ураження на опублікованій карті вказано умовно. Зокрема, це пов’язано з тим, що точно встановити моделі знищених літаків у деяких випадках було неможливо.

Також там кажуть, що деякі з цих літаків зазнали ураження, але могли повернутись на аеродроми на тривалий ремонт.

Схожі новини