Передплата 2024 ВЗ

Щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ

Майже 400 вірних послідовників активного відпочинку взяли участь у недавньому благодійному забігу «SummerTrail» у Трускавці

Організатор змагання — Ліга Доброго Бігу, засновником якої є Остап Онишко. Як розповіли нам у Трускавецькій міській раді, спортивний турнір, крім всього іншого, провели для того, щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Сьогодні - це головне. У місті «Нафтусі» чудово розуміють, як це важливо, аби наші захисники мали все необхідне для того, щоб не просто винищувати ворога, а робити це з найменшими втратами для себе.

Уперше в Трускавці

Ніколи раніше в Трускавці такі змагання не проводились. Програма забігів «Summer Trail» передбачає участь у марафоні, півмарафоні, а також дитячі старти. Основна арена спортивного дійства — це Трускавець. Але турнір, як виявилось, має ще й онлайн — формат. Біг відбувається не на спортивних аренах, а в наближених до «дикої природи» умовах. Бездоріжжя, пагорби, вузькі стежини — усе це було на трасах змагань у місті-курорті. Це і є той трейл — крос, який здобуває щоразу більше прихильників у всьому світі. Бо одна річ — бігти десь на стадіоні чи в гарному парку, і зовсім інша — робити це у горах чи, скажімо, в пустелі. Цим трейл, який у 2015 році був визнаний однією з дисциплін легкої атлетики, і відрізняється від традиційного бігу. До трас, змагання на яких відбуваються за правилами трейлу, існують суворі вимоги та обмеження. Відрізки з асфальтовим і бетонним покриттям і тут дозволяються, але їх частка не повинна перевищувати 20% від загальної довжини. Не існує жодних обмежень щодо відстані та перепадів висот при виборі трас для трейлу.

Гроші до благодійного фонду «Повернись живим» скеровано

Ці правила, звісно ж, були дотримані у Трускавці. Учасників перед початком змагань привітав міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Стартувавши в комфортних умовах на майдані Незалежності у самому центрі міста, бігуни відразу ж взяли напрям до розташованого на 519-метровій висоті над рівнем моря гірського Орова, який входить до складу Трускавецької ОТГ. Потрібно мати дуже хорошу фізичну підготовку та сильну волю для того, щоб упродовж кількох годин, скільки тривав марафон, не «зламатись» на прокладеній по нерівній місцевості трасі. Як визнав після завершення змагань один із його учасників, йому, коли, долаючи черговий схил, до Орова біг, часом здавалося, що до неба піднімається. Всього в спортивній події «Summer Trail», коли суто про Трускавець йдеться, взяли участь 280 учасників. Ще 107 їхніх братів та сестер за духом, долучившись онлайн до учасників забігів у Трускавці, вийшли на старт та пробігли свої марафонські й напівмарафонські дистанції у Золочеві, Мукачеві, на лісових трасах поблизу Львова, у кількох інших областях. Участь у змаганнях в Трускавці - не безоплатна. За право позмагатись у наразі незвичному для трускавецької спільноти турнірі учасникам довелось сплатити внески. Всього було зібрано 41 тис. 903 грн. Усі кошти скеровано до благодійного фонду «Повернись живим».

Схожі новини