Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фаза інтенсивних боїв у Секторі Гази згортається

  • 24.06.2024, 19:30
  • 366

Фаза інтенсивних боїв у Секторі Гази згортається, оскільки Ізраїль готується протистояти ліванському бойовому угрупованню «Хезболла» на північному кордоні

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це заявив прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу в інтерв'ю ізраїльським журналістам, передають Times of Israel та Jerusalem Post.

«Інтенсивна фаза бойових дій проти ХАМАСу скоро завершиться. Це не означає, що війна ось-ось закінчиться, але війна в її інтенсивній фазі ось-ось закінчиться в Рафаху», — пояснив Нетаньягу.

Він додав, що після завершення напруженої фази в Секторі Гази Ізраїль передислокує деякі сили на північний кордон, «переважно для оборонних цілей» на тлі загрози з боку «Хезболли». Прем'єр сподівається на дипломатичне рішення, але «готується до можливості, що його не буде».

«Ми впораємося і з цим викликом. Ми можемо воювати на кількох фронтах, ми до цього готові», — підкреслив він.

Нетаньягу зазначив, що Ізраїль готовий призупинити бойові дії в Секторі Гази заради часткової угоди в обмін на повернення низки заручників, утримуваних ХАМАСом. Але прем'єр наполягає, що війна не припиниться, доки терористичне угруповання не буде знищено.

«Ми зобов’язані продовжити бойові дії [в Секторі Гази] після паузи, щоб досягти нашої мети — знищити ХАМАС. Я не готовий відмовитися від цього», — сказав він.

Схожі новини