Передплата 2024 ВЗ

США дозволяють Україні бити їхньою зброєю по прикордонню росії, — джерело

  • 21.06.2024, 09:40
  • 252

США дозволяють Україні бити американською зброєю по прикордонню рф «будь-де» у випадку загрози атак, а не лише на Харківщині

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це пише джерело із посиланням на радника з нацбезпеки США Джейка Саллівана і двох американських чиновників.

Відомо, що ця ледь помітна зміна у меседжах офіційних американських осіб сталася всього через кілька тижнів після того, як США дали Україні «зелене світло» щодо завдання ударів всередині рф у відповідь на транскордонний напад на місто Харків. Тоді американські посадовці наголошували, що ця політика обмежується суто Харківською областю.

З того часу українські війська щонайменше один раз використовували американську зброю для завдання удару по території росії, знищивши цілі у місті бєлгород, і зуміли стримати російський наступ. Але українські та інші європейські офіційні особи тиснули на США, щоб ті ще більше послабили свої обмеження, дозволивши Україні завдавати ударів по будь-якій цілі рф.

Салліван заявив у вівторок в інтерв'ю PBS, що угода з Україною про удари американською зброєю по рф поширюється на «будь-яке місце, де російські війська перетинають кордон з російської сторони на українську сторону, щоб спробувати захопити більше української території».

Цимм днями рф заявила, що може незабаром наступати на північно-східне місто Суми, яке також були поблизу російського кордону. Якщо це станеться, політика дозволу ударів наданою зброєю буде застосована і там, зауважив Салліван.

Схожі новини