Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для чого роздають безплатні токени: все про Airdrop

  • 18.06.2024, 12:35
  • 385

Все частіше люди звертають увагу на криптовалюти. В якості валюти для заощаджень все рідше використовується долар.

Нині ціна біткоїн — найкращий приклад актуальності інвестицій в крипту. Проте вартість одного токену недоступна для більшості користувачів. Водночас, завжди можна розраховувати на інші криптовалютні проєкти. Часто нові монети роздаються безкоштовно.

Що таке Airdrop, та для чого він використовується

Airdrop — процес безкоштовної роздачі токенів користувачам або інвесторам. Переважно такі дії застосовуються для привернення уваги до нових криптовалютних проєктів. Роздача здійснюється прямо на криптовалютні гаманці учасників або інвесторів.

Інколи для отримання монет необхідно виконати певні дії, наприклад, поділитися сторінкою проєкту в соціальній мережі, пройти верифікацію, оформити підписку на отримання новин абощо.

Головний акцент Airdrop — привернення уваги до нової платформи для швидкого росту цільової аудиторії. Часто наявність монет надає правила керування або голосу. Проєкт діє як акціонерне товариство, в якому учасники приймають колективні рішення.

Головні види Airdrop

Існує декілька варіантів безкоштовної роздачі монет. Головні з них:

  • стандартний Airdrop — монети просто роздаються користувачам, немає потреби у виконанні якихось умов;
  • ексклюзивні - спеціально для певної категорії учасників, які співпрацюють з платформою тривалий час;
  • баунті - прості умови (підписка на отримання новин, репост в соціальній мережі);
  • для інвесторів або розробників продуктів на блокчейні платформи;
  • хардфорк — особлива роздача, яку отримують власники основної валюти платформи при створенні нових токенів.

Щоб отримати токени на свій криптовалютний гаманець потрібно виконати мінімум дій. Перш за все, потрібна наявність самого гаманця. Потім знадобиться проєкт, який роздає монети, та виконати умови їх отримання.

Чи безпечні Airdrop

Звісно, такі дії з боку криптовалютних платформ не могли пройти повз увагу шахраїв. Здебільшого використовується фішинг — отримання конфіденційної інформації для входу в гаманець.

Найчастіше власники крипти самі надають такий доступ через необережність, наприклад, під час реєстрації для отримання токенів власник вводить персональну інформацію про банківські рахунки або паролі для входу в гаманець.

Є й інший спосіб дій шахраїв: для отримання безкоштовних монет потрібно завантажити певне програмне забезпечення. Воно викрадає дані та передає їх стороннім особам, які отримують доступ до гаманця довірливого користувача. Небезпеку становлять і підозрілі посилання, тому не варто відкривати та переходити за ними.

Найкращий спосіб страхування від таких неприємностей — наявність інформації про Airdrop. Зазвичай відомі платформи анонсують про такі роздачі на різноманітних форумах, власних сайтах, сторінках в соцмережах та месенджерах. Тільки впевнившись, що роздача токенів дійсно планується, а платформа перевірена, можна виконувати задачі для отримання.

Схожі новини