Передплата 2024 ВЗ

Нападали на криптовалютників: поліція затримала злочинну групу

  • 23.01.2024, 20:30
  • 657

Спецоперацію здійснили у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Кіровоградській та Вінницькій областях

Фото поліції
Фото поліції

Затримали мешканці Харкова, Дніпра, Києва, Київської та Кіровоградської областей. Про це 23 січня повідомили у Національній поліції України.

Члени злочинної організації викрадали наближених до майбутніх жертв осіб, щоб дізнатися деталі про їхнє життя, щоденний розклад та, зокрема, наявність системи безпеки в будинках.

В одному з епізодів, який трапився на Київщині у серпні 2023 року, зловмисники викрали водія однієї зі столичних родин, діяльність якої була пов’язана з криптовалютою. Тоді озброєні чоловіки зупинили автомобіль потерпілого і, завдавши тілесних ушкоджень, заштовхали його до своно авто. Погрожуючи зброєю та застосовуючи фізичну силу, злочинці намагалися дізнатися схему будинку сім'ї, на яку працював водій, наявність охорони, способи проникнення на територію домоволодіння та кількість обслуговуючого персоналу, розпорядок дня кожного члена родини. На їхній будинок планували вчинити розбійний напад.

22 січня цього року поліцейські здійснили спецоперацію на території Київської, Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Кіровоградської, Вінницької областей та затримали організаторів та учасників озброєної злочинної організації. Їхнійвік від 23 до 40 років. Всі вони затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ще двоє фігурантів зараз перебувають у СІЗО.

Схожі новини