Передплата 2024 «Добра кухня»

Днями в Україну прибудуть перші снаряди від чеської ініціативи

  • 15.06.2024, 14:50
  • 218

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що перші артилерійські боєприпаси, придбані в межах чеської ініціативи, прибудуть до України «цими днями»

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це він сказав в інтерв'ю «Радіо Свобода».

А втім, Ліпавський не уточнив, коли саме відбудуться постачання. Він також зазначив, що цього року в межах ініціативи «ми зможемо закупити та безперервно постачати значну кількість боєприпасів».

«Ми не уточнюємо більше деталей. Зазвичай ці країни (донори — ред.) повинні оголосити, що угоди, які вони оплачують, виконані, або ж — на якому етапі вони перебувають», — сказав МЗС Чехії.

Водночас він зауважив, що п’ять країн уже виділили кошти — Німеччина, Нідерланди, Данія, Португалія та Канада — і профінансовані ними угоди зараз у процесі виконання.

«Отже, нам потрібно перейти від обіцянок і співчуття до угоди, яку підпишуть і профінансують, що сьогодні є певним викликом… Ми знаємо, що Україна потребує багато боєприпасів великого калібру, і у нас є велика можливість. Тому ми сподіваємося, що укладемо більше таких угод», — зауважив Ліпавський.

Схожі новини