Передплата 2024 «Добрий господар»

Буданов підтвердив удар по аеродрому «Морозовск» у ніч на 14 червня

  • 15.06.2024, 14:35
  • 564

Очільник української розвідки Кирило Буданов підтвердив, що аеродром «Морозовск» у Ростовській області росії постраждав від нещодавньої української атаки у ніч проти 14 червня

Фото: РБК
Фото: РБК

Про це Буданов сказав у коментарі War Zone.

За словами очільника розвідки, українські війська використали щонайменше 70 безпілотників для ударів по російській авіабазі, на якій базувалися винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Буданов не став називати число уражених літаків, заявивши, що оцінка російських втрат триває.

На супутникових знімках видно, що дах єдиного на аеродромі укриття для декількох літаків підірваний. Два літаки Су-34, які були всередині, схоже, зазнали пошкоджень. Цей ангар міг бути головною ціллю для українських безпілотників.

Окрім того, неподалік можна побачити невеликий кратер та обпалені сліди. Зазвичай у цьому місці розташовуються кілька літаків.

Видання Kyiv Post із посиланням на джерела писало, що щонайменше 6 військових літаків було знищено і ще 8 пошкоджено внаслідок нічної атаки на російську авіабазу в Морозовську 14 квітня.

Пропагандистський Telegram-канал «Кремлевская табакерка» писав, що внаслідок атаки по авіабазі померли 6 російських військових, зокрема пілоти.

Схожі новини