Передплата 2024 «Добра кухня»

Не стало відомої львівської артистки Христини Трач

  • 13.06.2024, 19:15
  • 1 160

У Львові померла артистка балету, провідний майстер сцени, заслужена артистка України Христина Трач

Фото із соцмереж Львівської Опери
Фото із соцмереж Львівської Опери

Прощання із артисткою відбудеться у суботу, 15 червня, з 10:00 до 11:00 у фойє Львівської національної опери.

Христина Трач розпочала працювати артисткою балету у Львівському академічному театрі опери і балету у 1996 році, коли ще була студенткою класичного відділення Львівського державного училища культури і мистецтв.

«Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів як здібна, талановита, молода артистка балету. Вона володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи у балетній трупі, ввійшла в усі сольні номери вистав. З кожним роком, окрім сольних танців, кількість провідних партій зростала.

Артистка досконало володіла технікою класичного танцю. ЇЇ виконанню була властива чіткість, життєрадісність. Чистота і внутрішнє благородство притаманні багатьом образам, які створила артистка.

Репертуар провідної солістки — це понад 20 партій, серед яких: Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад («Баядерка», «Дон Кіхот» Л. Мінкуса), Жізель, Мірта («Жізель» А. Адана), Медора («Корсар» А. Адана), Сванільда («Коппелія» Л. Деліба), Соломія Крушельницька («Повернення Баттерфляй» Дж. Пуччіні-М. Скорика) та інші.

Разом із трупою театру брала участь у закордонних фестивалях і концертах, де на високому рівні репрезентувала українське балетне мистецтво.

Солістка із великим досвідом — була прекрасним прикладом для молодих артистів балету", — написав колектив Опери.

Схожі новини