Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До вбивства української дівчинки у Німеччині можуть бути причетні знайомі її матері, — поліція

  • 13.06.2024, 18:45
  • 594

Німецька поліція, яка розслідує вбивство 9-річної українки Валерії, припускає причетність до злочину двох чоловіків: колишнього хлопця її матері Надії, а також її переслідувача

Фото Валерії із сімейного архіву
Фото Валерії із сімейного архіву

Раніше йшлося, що колишній хлопець мами Валерії — громадянин Молдови Андрій — перебуває у Чехії. Однак слідчим з Праги поки що не вдалося його знайти.

Люди з оточення родини загиблої повідомили, що приблизно о 09:40 ранку у день зникнення Валерії він звʼязався з її матірʼю через месенджер і просив швидко відповісти.

Тоді ж Андрія зафіксувала камера спостереження будинку, сусіднього до того, де жили Валерія з матірʼю. Його мобільний телефон був зареєстрований у радіоточці в Дебельні.

Інший чоловік, причетність якого теж припускає поліція, — 50-річний українець Геннадій, який останнім часом жив поряд із Надією і Валерією. Як повідомило джерело, Надія лише нещодавно повідомила про переслідування з боку чоловіка.

Знайомий родини розповів, що Геннадій хотів стосунків із Надією, однак отримав відмову. Тоді він почав переслідувати її й погрожувати. Серед іншого, він також обіцяв «знищити їй життя».

Сусіди Геннадія повідомили, що поліція хотіла навідатися до нього, однак у квартирі правоохоронці його не знайшли.

Наразі незрозуміло, чи вважає поліція, що він має стосунок до справи, чи хоче заслухати його як свідка. Поліція це не коментує.

Старша прокурорка Інгрід Бургхарт відмовилася розповідати журналістам про причину смерті, однак зазначила, що правоохоронці мають гіпотези щодо мотиву вбивства. Також вона знову сказала, що слідство не припускає, що щодо дитини здійснили сексуальне насильство, адже коли її знайшли, дівчинка була одягнена.

Девʼятирічна Валерія зникла 3 червня — вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи, але так там і не зʼявилася. У школі не помітили її відсутність, тому мама дівчинки повідомила поліцію про зникнення приблизно 18:30 того ж дня.

Валерію не виявили на записах камер спостереження, її не памʼятають водії автобусів. Тому невідомо, чи взагалі дівчинка сіла на автобус до школи.

Через понад тиждень пошуків у лісі неподалік міста Дебельн знайшли тіло дитини. Його виявили приблизно за три кілометри від будинку сімʼї Валерії. Згодом німецька поліція підтвердила, що тіло належить Валерії. Правоохоронці розслідують убивство.

Дівчинка разом із матірʼю проживала у Німеччині з 2022 року. Батьки Валерії розлучені, батько служить на фронті. Після зникнення дитини йому дали відпустку і дозволили поїхати до Німеччини.


Джерело: Bild

Схожі новини