Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові прооперували мешканку Миколаївщини з пухлиною яєчника

  • 12.06.2024, 19:30
  • 579

59-річна Тетяна Миколаївна родом із Миколаївської області. Під час повномасштабного вторгнення рф її село обстрілювали, тож жінка виїхала на Львівщину. Цьогоріч у Тетяни Миколаївни розвинулася пухлина яєчника, її прооперували у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі

Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Про це повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

Сини Тетяни Миколаївни — військові. У травня 2022 року вони потрапили в полон з «Азовсталі». Дружини синів з дітьми виїхали з Маріуполя на Львівщину.

«Внуки сиділи в підвалі. Їм давали їсти одне яєчко на чотирьох. І коли вони приїхали до Львова, вони не могли збагнути чому вже не треба ділитись», — розповіла Тетяна Миколаївна.

«Майже два роки сини Тетяни Миколаївни були у російському полоні. На фоні стресу у жінки погіршилось здоров’я, вона втратила ногу, а ще поховала батька», — йдеться у повідомленні. Сини жінки повернулися з полону в лютому 2024 року й знову пішли на фронт.

Згодом у Тетяни Миколаївни виявили пухлину яєчника. Жінку оперували у Львівському онкологічному регіонального лікувально-діагностичного центру.

«Пацієнтка потрапила до нас в складному стані. У неї є цукровий діабет, і цукор був настільки високим, що загрожував її життю. Крім цього було велике новоутворення, тож лікування потрібно було дуже ретельно спланувати, зваживши усі ризики», — розповіла завідувачка гінекологічного відділення № 2 Світлана Струк.

Стан жінки стабілізували й видалили пухлину. Зараз Тетяна Миколаївна почувається добре й каже, що найбільше хоче повернутися додому після перемоги й щоби її онуки росли біля батьків.

Схожі новини