Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Індонезія крізь призму обʼєктива»

У Львові відкрили виставку до 32-річчя дипломатичних зв‘язків між Україною та Індонезією

Фото авторки
Фото авторки

В Італійському дворику Львівського історичного музею відкрили мистецьку експозицію про 32-річні дипломатичні зв‘язки між Україною та Індонезією, а також про культурне та історичне багатство Азійської країни. Експозиція називається «Індонезія крізь призму обʼєктива».

Індонезія — дім найбільшого буддійського храму у світі. Азійська країна славиться наймолодшим населенням у світі. Тут проживає 165 мільйонів людей віком до 30 років, у той час, як лише 8% індонезійського населення старше 60 років. Це батьківщина понад 700 різних мов і діалектів: лише в одній провінції Папуа — понад 270 розмовних діалектів. В Індонезії знаходиться найбільше вулканічне озеро на землі - Тоба. Його глибина — 500 метрів, довжина — 100 кілометрів, ширина — 30 кілометрів… Столиця Індонезії Джакарта є найбільш інстаграмним містом в Азії та восьмим у світі.

Виставку про дипломатичні зв’язки відкрили з нагоди приїзду до Львова Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індонезія в Україні Аріфа Мухаммеда Басалами. Між країнами є плідна торгівля. Торік обсяг торгівлі між Україною та Індонезію досяг 326,7 млн доларів США.

…Під час відкриття виставки виступали колективи з Індонезії, виконували народні композиції. А кухарі приготували автентичні індонезійські страви.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» почесний консул Республіки Індонезія у Львові та Львівській області Андрій Іонов, на виставці — 29 банерних світлин розміром метр на півтори про різні аспекти життя Індонезії — політичного, культурного, а також історія, архітектура, відпочинок, природа… Експозиція в Італійському дворику буде все літо, аби кожен охочий ознайомився з культурним багатством екзотичної країни.

Аріф Мухаммед Басалама сказав під час відкриття виставки: «Захід буде сприяти розвитку культурних зв‘язків між обома країнами. Ми багатонаціональна країна, зберігаємо нашу єдність завдяки багатоманітності».

«Артефакти при вході в музей — теж про мистецтво Індонезії, зокрема ляльки, — відзначив Андрій Іонов. — Мета виставки — теплі добросусідські відносини. Це називається м’яка дипломатія. Маємо стати ближчими одне до одного. Нам дуже потрібно, аби Індонезія почала допомагати Україні».

— Індонезія може допомогти Україні зброєю чи коштами на це?

— Для цього ми працюємо, не одразу. Ми дуже далеко від них. Їх треба переконати… Для того й існує м’яка дипломатія.

Схожі новини