Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський прибув у Німеччину на конференцію

  • 11.06.2024, 08:30
  • 267

Президент Володимир Зеленський приїхав до Німеччини для участі в конференції з відновлення України та переговорів із німецьким канцлером Олафом Шольцом

Фото: Аrmyinform
Фото: Аrmyinform

Про це глава держави написав у соцмережах.

«[Конференція] URC2024 об'єднає уряди, десять із яких — на рівні прем'єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні», — розповів Зеленський. За його словами, рішення для української енергетики будуть основним пріоритетом України під час заходу.

Із Шольцом президент обговорить подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО та спільне виробництво озброєнь. Також лідери України та Німеччини скоординують позиції напередодні Саміту миру, саміту Європейської ради та саміту НАТО.

Крім того, Зеленський планує зустрітися з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та президентом Бундестагу Бербель Бас, а також відвідати військову базу, де навчаються українські військові.

Нагадаємо, міжнародна конференція з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) відбудеться в Берліні 11−12 червня. На цю конференцію мав їхати очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм. А втім, уряд не пустив його, аргументуючи це тим, що того дня його агентство мало звітувати в уряді.

Найєм розповів, що з листопада минулого року команда Агентства почала стикатися з «постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод». Через це він вирішив звільнитись із цієї посади.

Схожі новини