Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Кіпрі до Європарламенту обрали ютюбера

  • 10.06.2024, 11:10
  • 485

На Кіпрі 24-річний блогер Фідіас Панайоту, який балотувався як незалежний кандидат, здобув місце в Європарламенті - одне із шести, на які претендує острівна країна

Фідіас Панайоту. Фото Cyprus Mail
Фідіас Панайоту. Фото Cyprus Mail

На виборах лідирували дві основні партії - правоцентристська «Демократичне об'єднання» (DISY) і комуністична Прогресивна партія трудового народу (AKEL) — за прогнозами, вони отримають від 22,6% до 25,4% кожна.

Панайоту несподівано виявився третім після традиційних політичних партій, за нього проголосував майже кожен п’ятий виборець, що взяв участь у голосуванні.

Ультраправа партія ELAM, за підсумком виборів, вперше матиме одного представника у Європарламенті.

Панайоту подав свою кандидатуру до Європарламенту у квітні. Тоді він заявив, що його мета — не бути обраним, а мотивувати молодь займатися політикою.

Він має приблизно 2,6 мільйона підписників на своєму каналі в YouTube, відколи він почав робити публікації в 2019 році.

Блогер став популярним, коли оголосив про «місію» обійняти Ілона Маска, що йому зрештою вдалося.

Минулого року він спричинив суперечки, намагаючись подорожувати Індією та Японією безоплатно, а натомість випрошуючи гроші.

Оголошуючи про свою кандидатуру у січні, блогер зізнався, що не має жодного уявлення про політику чи Європейський Союз, але стверджував, що готовий вчитися.

«Я ніколи в житті не голосував, і одного разу вночі я сказав собі, що якщо я ніколи не буду голосувати і ніколи не буду цікавитися, ті ж самі ботаніки завжди будуть при владі, і я сказав: «Досить!» — пояснював блогер.

Схожі новини