Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чоловіків, що подали недійсні адреси у «Резерв+», планують штрафувати

  • 07.06.2024, 17:15
  • 486

Непроживання військовозобов'язаного за адресою, яку він вказав під час оновлення даних у застосунку «Резерв+», може вважатися причиною для накладення штрафу чи навіть блокування банківського рахунку

Фото: Вечірній Київ
Фото: Вечірній Київ

Про це пише Судово-юридична газета.

Так, відповідно до постанови Кабміну, ТЦК для оповіщення громадян може надсилати повістки поштою за адресою, вказаною під час оновлення даних.

Поштове повідомлення, у якому поставлено відмітку про відсутність людини за вказаною адресою, може вважатися підтверджувальним документом для того, аби не складати протокол, а відразу виносити постанову про накладення штрафу.

Штрафи за порушення правил військового обліку та мобілізації наразі становлять до 25 500 грн для громадян, а для бізнесу — до 59 500 грн.

У разі несплати штрафу військовозобов'язаний ризикує тим, що його рахунки можуть бути заблоковані, а майно відібране в порядку виконавчого провадження.

Однак є важливий момент — що саме вважати «оновленням даних», зауважує Судово-юридична газета. Адже постанова Кабміну про регулювання «Резерв+» не опублікована. Хоча, за словами Міноборони, її ухвалили 10 травня, проте жодних повідомлень про номер, назву чи дату ухвалення нормативного акта від Кабміну не надходило.

Схожі новини