Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський виступив у Національній асамблеї Франції

  • 07.06.2024, 16:45
  • 448

Президент України Володимир Зеленський 7 червня виступив у парламенті Франції. Під час цього він порівняв дії російського лідера Володимира путіна та Адольфа Гітлера

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це Володимир Зеленський заявив у Національній асамблеї (парламенті) Франції.

«Саме з перемог вільних народів 80 років тому народилась Європа — наша Європа, такий континент, який здатен бути джерелом надії», — наголосив президент, згадавши про річницю висадки союзних військ в Нормандії.

«Саме виграні битви повернули Європу людству. Без цих виграних битв не було б нічого, ні нас з вами, ані самої вільної Європи як концепту», — додав він.

За його словами під час церемонії в Нормандії у нього було два відчуття.

«Радості, що ту перемогу було здобуто. І відчуття обов’язку — ще цю перемогу здобути. Ми живемо в такий час, коли Європа перестала бути континентом миру. І в час, коли нацизм знов повертається, на жаль. Коли Європу знов намагаються перекроїти і розказують, що ті чи інші народи не заслуговують на самостійне існування. Все це спрямоване на Україну. Але так, що вже видно, як це може піти більше», — пояснив президент.

За словами Зеленського, російський режим не визнає меж. Йому не достатньо навіть Європи. Він вже зруйнував Сирію і прямує далі, наприклад в Сахель та вже захоплює Африку.

Схожі новини