Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Україна платить найвищу ціну»

  • 06.06.2024, 14:45
  • 338

Петро Порошенко із трибуни парламенту нагадав владі про умови для фінансової підтримки з боку ЄС

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав владу дотримуватись зобов’язань перед європейськими партнерами, які надають Україні фінансову підтримку в рамках Угоди щодо так званого Ukraine Facility Plan. Він нагадав, що для Євросоюзу дотримання демократичних цінностей, свобода ЗМІ та політичний плюралізм — це ті червоні лінії, які не можна порушувати.

«Якщо починати зі слів подяки, то в першу чергу треба подякувати нашим європейським партнерам за підтримку України. Бо ця підтримка має для нас стратегічне значення. Сьогоднішнє голосування Рамкової угоди щодо механізму підтримки — це радше не про дипломатичні успіхи влади. Це не успіх Порошенка чи Зеленського. Це не успіх попередньої чи чинної Верховної Ради. Це — шана і повага жертвам України в Бучі, в Бородянці, в Ізюмі, в Маріуполі. І це та ціна, яку Україна заплатила і платить за високу честь стати членом Європейського Союзу і, сподіваюсь, членом НАТО», — сказав п’ятий президент.

«Ми маємо бути відвертими перед собою — Україна бере на себе велику відповідальність. І тут вже завдання Верховної Ради реалізувати та імплементувати 69 реформ, 10 інвестиційних проектів і 146 показників, бенчмарків, які ми маємо зробити за дуже короткий термін. Це вже завдання нашої влади», — констатував Порошенко.

«А в нинішніх складних умовах ми маємо особливо пам’ятати і про ті червоні лінії, які Європейський Союз чітко зазначив для української влади. Це повне дотримання демократичних цінностей і уникнення будь-яких проявів ерозії демократії в нашої державі. Це про дієву демократію і багатопартійний плюралізм, зокрема — у Верховній Раді. Це про боротьбу з корупцією. Це про відсутність темників і свободу ЗМІ», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини