Передплата 2024 ВЗ

Німеччина не відправлятиме своїх військових в Україну, — міністр

  • 05.06.2024, 17:50
  • 329

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заперечив відправку німецьких військових в Україну

Фото ілюстративне із сайту Армія Інформ
Фото ілюстративне із сайту Армія Інформ

Про це пишуть німецькі медіа.

Вказано, що на запитання депутата від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» Рюдіґера Лукассена про те, чи поінформований уряд ФРН про дебати щодо цього в Європейському Союзі та Франції, і чи розглядають урядовці можливість відправки німецьких військових до України, Пісторіус сказав: «Відповіді на ваші запитання — ні та ні».

Також, як стало відомо раніше, у США теж заявили, що не відправлятимуть свій військовий контингент в Україну.

Нагадаємо, що 26 лютого європейські лідери зустрілися к Парижі, щоб обговорити загрози рф. До них звернувся президент України Володимир Зеленський.

Після завершення конференції президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що надалі все ж ймовірне відправлення західних сухопутних військ для боротьби з російською агресією.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо підтвердив, що деякі країни — члени НАТО та ЄС нібито обговорюють можливість відправлення своїх військ на територію України після підписання двосторонніх угод із Києвом.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг та лідери країн Альянсу оголосили, що загальне рішення про відправлення військ в Україну не ухвалене, а у росії назвали такий крок оголошенням війни.

29 лютого прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну.

Пізніше Макрон заявив, що найближчим часом не відправлятиме свої війська в Україну, проте розпочинає дебати щодо цього.


Джерело: DW

Схожі новини