Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Довгожителька зі Львова Олена Рибалко відзначила 107-й день народження

  • 04.06.2024, 16:45
  • 944

У Львові сьогодні з уродинами привітали першу червневу і найстаршу мешканку Львова — Олену Рибалко. Їй виповнилося 107 років

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це повідомила Львівська міська рада.

«Олена Кирилівна, без перебільшення, видатна жінка. Народилась на Вінниччині і мешкала там до 1944 року, де і закінчила медичний інститут. Згодом переїхала на Львівщину. Була зв’язковою УПА та лікувала поранених. Загалом пані Олена дуже багато працювала і на пенсію вийшла аж у 89 років. За традицією, ми відвідали ювілярку, привітали від імені Львівської громади та вручили допомогу. Зичимо усіх благ пані Олені, здоров’я, миру та Божого благословення!», — зауважив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Нагадаємо, усіх ювілярів, як і щороку, від громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в сумі 10 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, — 10 тисяч гривень. Традиція вітання довгожителів у Львові триває вже понад 15 років.

Загалом у 2024 році на виплати одноразової допомоги для львів'ян-довгожителів у бюджеті передбачили 680 тисяч гривень.