Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бойові кліщі американського виробництва: чергова програма Такера Карлсона

  • 25.05.2024, 12:20
  • 545

Такер Карлсон розповів про бойових кліщів, яких начебто розробили американці

Такер Карлсон. Фото Reuters
Такер Карлсон. Фото Reuters

Американський телеведучий, колишній журналіст Fox News, який тепер розважає російських глядачів на пропагандистському каналі «росія24», зробив випуск про те, як Америка розробляла бойових кліщів.

18 травня вийшла нова програма. Водночас аналогічний ролик без російського перекладу доступний на власному ютуб-каналі журналіста ще з 10 травня. Тобто — ексклюзивами Карлсон не планує росіян балувати. Просто його випуски перекладають для росТБ.

В анонсах програми «Tucker» обіцяли розповісти про хворобу Лайма. У гості чекали авторку книжок і документального фільму про інфекцію, якою люди заражаються через укуси кліщів.

Гостею випуску стала авторка книжки «Вкушені: таємна історія хвороби Лайма та біологічної зброї» Кріс Ньюбі.

Такер Карлсон із як завжди скорботним обличчям двадцять хвилин слухав розповідь Ньюбі про те, яка страшна хвороба Лайма, і як вона вперше з’явилась неподалік від місця, де свого часу були біолабораторії збройних сил США.

Неймовірна історія про бойових кліщів, яких виводили спеціально для того, щоб скидати на ворожі країни. Кріс розповідає, що в одному з інтерв'ю, яке вона брала у військового, той поділився історією, як у 1960-ті роки американці з літака засівали Кубу кліщами.

«Це ядерна зброя для бідних. Винищується населення, але не страждає інфраструктура. Можна вбити десять тисяч людей по ціні трохи більше одного долара», — підсумувала вона.

Також письменниця поділилася таємницею, як, за її даними, науковці вираховували швидкість розповсюдження лабораторних кліщів. Вони, виявляється, опромінювали їх радіацією, випускали в одному місці, а потім з дозиметрами за якийсь час вимірювали рівень радіації і наскільки ширшою стала заражена територія.

Єдиний прокол в ефірі стався тоді, коли гостя зазначила, що програму біолабораторій (існування яких, зрозуміло, не підтверджує жодне офіційне джерело) закрили ще у 1972 році. Та яка різниця, це мало хто помітить — а от нове підтвердження для вдячного російського глядача про те, що американці воюють комахами, є.

Схожі новини