Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна ніколи не била по території росії західною зброєю, — Зеленський

  • 21.05.2024, 16:45
  • 715

Україна ніколи не била по території рф зброєю, яку передав Захід

Фото із соцмереж Володимира Зеленського
Фото із соцмереж Володимира Зеленського

Про це глава держави Володимир Зеленський заявив у новому інтерв'ю.

«Ми ніколи не використовували західну зброю по території росії, бо не маємо на це акцептування. Ми не можемо ризикувати всім об'ємом зброї. Не можемо ризикувати санкційною політикою проти рф. Не можемо ризикувати грошима. Не хочемо доводити до цього», — зазначив він.

За словами Зеленського, наразі тривають перемовини з партнерами щодо застосування західної зброї по скупченню техніки росії на кордоні.

«Поки що позитиву на цьому напрямку немає», — додав президент.

Раніше медіа писали, що Україна звернулася до адміністрації президента США Джо Байдена з проханням скасувати обмеження щодо використання американської зброї по території рф і попросила США допомогти визначити цілі у росії, по яких ЗСУ могли би завдати удару власною зброєю.

У Пентагоні заявили, що вважають, що зброю, яку США надають Україні, потрібно використовувати у межах української території.

Ексзаступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, діяльність якої була пов’язана з питаннями України та рф, вважає, що Київ має право уражати військові цілі на російській території, а Штати зі союзниками мають цьому сприяти.

Схожі новини