Передплата 2024 ВЗ

До тестування готові 70% укриттів

На складення мультипредметного тесту на Львівщині зареєструвалися 23 тисячі 600 учнів

Фото: depositphotos/yanlev
Фото: depositphotos/yanlev

«У Львівській області активно готуються до проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ) 2024 року (оновлений вид ЗНО). Станом на 13 травня до тестування готові 70% укриттів області. Цього року тести — лише в укриттях. Минулих років тестували у класах, під час повітряної тривоги переривали процес і спускалися в укриття», — повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Чиновник каже, у зв’язку з тривогами мультипредметний тест максимально оптимізують — тестування триватиме 4 години 20 хвилин. Тестування буде лише в одну зміну, у минулі роки було дві зміни: до та після обіду.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк каже: «Третій рік поспіль в умовах війни організовуємо проведення НМТ в укриттях. Серед нових правил тестування — усі випускники здаватимуть чотири предмети: українську мову, математику, історію України (обов'язкові), на вибір — фізика, хімія, біологія, географія, українська література, англійська, німецька, французька та іспанські мови… Вперше цього року серед додаткових предметів — українська література і географія».

Для «ВЗ» Середяк повідомила, що у попередні два роки випускники складали лише українську мову. А ще раніше це був тест два предмети в одному — українська мова та література.

Які додаткові предмети обрали школярі Львівщини?

На складення мультипредметного тесту на Львівщині зареєструвалися 23 тисячі 600 учнів. Левова частка учнів, як додатковий екзамен обрали англійську мову — понад 11 тисяч. Далі в рейтингу додаткових предметів — географія, українська література, біологія, фізика, хімія, німецька, іспанська та французька мови.

«Для мене було відкриттям, що вперше французька мова в меншій кількості, ніж іспанська, — наголошує Лариса Середяк. — У попередні роки було більше. На жаль, менше обирають фізику та хімію, хоча нам потрібні хороші інженери, які повинні відбудовувати країну».

Офіційно тестування стартує з 14 травня і по 25 червня.

Схожі новини