Передплата 2024 «Добрий господар»

OpenAI планує представити пошукову систему на основі штучного інтелекту

  • 10.05.2024, 13:30
  • 242

У понеділок, 13 травня, компанія OpenAI планує представити пошукову систему на основі штучного інтелекту. Оголошення може бути присвячене початку щорічної конференції Google I/O

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Раніше видання Bloomberg і Information повідомили, що OpenAI за підтримки Microsoft працює над розробкою пошуковика, який потенційно може конкурувати з Google та Perplexity — ще одним пошуковим стартапом зі ШІ.

Пошукова система OpenAI є розширенням флагманського продукту ChatGPT і дозволятиме ШІ отримувати інформацію напряму з інтернету, зокрема використовувати цитати.

Як зазначає Reuters, оглядачі у сфері штучного інтелекту вже давно називають ChatGPT альтернативою для збору інформації в інтернеті, хоча він має проблеми з наданням точної інформації в режимі реального часу з мережі. Раніше OpenAI інтегрувала його з пошуковою системою Bing від Microsoft для платних передплатників.

Стартап Perplexity, який оцінюється в 1 млрд доларів, заснував колишній дослідник OpenAI. Цей пошуковик набув популярності завдяки інтерфейсу пошуку на основі ШІ, який показує цитати в результатах і зображеннях, а також текст у відповідях. Згідно з січневою публікацією в блозі стартапу, він має 10 млн активних користувачів щомісяця.

Водночас за даними аналітичної компанії Similarweb, світовий трафік на сайті чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT протягом останнього року був нестабільним і лише зараз повертається до свого піку, досягнутого у травні 2023 року.

До того ж попередню спробу внести в ChatGPT оновлену інформацію, так звані плагіни ChatGPT, припинили у квітні 2024 року, згідно з повідомленням довідкового центру на сайті OpenAI.

Схожі новини